Eladó domain

Napjainkban már nem sok embernek kell elmondani, hogy mi is az a domain név, de azoknak akik mégsem tudnák ez a weboldalak címe például a Google-nek minden országban le van foglalva a google domain vagyis Magyarországon a google.hu De mi is az a domain kereskedés, vagyis, hogyan lehet egy domain eladó? Az eladó Domain nevekről itt egyszerűen értesülhetsz és válogathatsz: Eladó domain

Amikor Magyarországon elindult a domain regisztráció teljesen ingyenesen lehetett domain neveket ígényelni, aki ezt kihasználta rengeteg fontos kulcsszóval rendelkező domain nevet szerezhetett meg, amit aztán el is adhatott. Még napjainkban is sok olyan domain szabad amit ha beregisztrálunk előbb utóbb valaki igényt tarthat rá és ekkor eladhatjuk neki. Vannak olyan cégek, weboldalak akik kifejezetten domain nevek kereskedésével foglalkoznak, a világon az egyik ilyen legnagyobb a sedo.com, találhatunk itt akár több millió forintos domain neveket is, például a 4k.com domain névért 3.200.000 USD kérnek. Magyarországon az egyik ingyenes hirdető portálon vehetünk és el is adhatunk domain neveket, ez az oldal a www.domainexpress.hu ha domainnal szeretnénk kereskedni vagy ha csak van olyan domain nevünk amit nem használunk és szeretnénk eladni itt érdemes meghirdetni. Ilyen weboldal még a domainabc domain eladás oldala, ahol jelenleg nem kis túlzással a legdrágább domain 100.000.000 Ft, de valószínűleg ez csak egy vicc, de a kp.hu domain ára már nem az 15.000.000 Ft

Mitől értékes egy domain?

Hogyan szerezzünk értékes domain neveket?

Gondoljunk bele ha beregisztráltuk volna a domain regisztráció elején az összes 2 betűs .hu domain nevet, most több millió forint értéket birtokolnánk.

Miért érdemesebb domain nevet vásárolnunk mint kitalálni egy szabad nevet?

Ha olyan nevet vásárolunk amely magas pagerank értékeléssel rendelkezik, esetleg évek óta hasonló tartalommal rendelkezik mint amit mi is szeretnénk végezni rajta, akkor nagy előnnyel indulunk a Google keresőben, ha pedig már komplett oldalt vehetünk aminek jók a helyezései akkor a lehető legjobb választás, hiszen marketingre és keresőoptimalizálásra mindig kell költeni és ha ezt már elvégezték helyettünk és vannak látogatói az oldalunknak az első perctől kezdve, vállalkozásunk hamarabb fog beindulni mint gondolnánk. Ha egy új domaint vásárolunk akkor ezek az előnyök mind elvésznek és mindent a nulláról kell kezdenünk, de lehet hátránya is egy megvásárolt névnek, hiszen mindig hallhatunk a különböző Google büntetésekről, és ha ilyen büntetésben részesült a domain akkor nem nulláról hanem erős hátrányból indulhatunk.

Én magam is foglalkozom domain nevek megvételével és eladásával, az elején csak felszabaduló neveket vásároltam az oldalaimnak aztán annyi domain nevem volt már, hogy gondoltam el is adhatom őket, több saját sikeres oldalam is van amelyek ilyen nevekből indultak, ezért mindenképp jó befektetésnek tartom az erős domain nevek megfizetését. És több domaint is jókora haszonnal sikerült már eladnom. Sokan úgy gondolják, hogy minek fizessek ki több száz ezer forintot egy domain névért, pedig ezt úgy kell nézni, hogy befektetés és ha esetleg mégsem jönne be a vállalkozás akár el is lehet adni. Például egy ügyfelemnek felkerestem a lakberendezo.hu domain tulajdonosát aki elég borsos árat kért a névért, de teljesen reálisat és az ügyfél nem kérte, pedig ez egy lakberendezőnek a lehető legjobb választás és a domain értéke mindig megmarad és csak növekedni fog, főleg ha a Google keresőben is jó értékelést és pozíciót kap. Mindenesetre tekintse meg az én eladó domain neveimet és hátha közte van az önnek legmegfelelőbb értékes domain név is.